De haven was nog nooit zo leeg, en schoon ?>

De haven was nog nooit zo leeg, en schoon

Zaterdag 1 augustus – Na maanden stoeien met een oerwoud aan waterplanten, en met de gemeente over het verwijderen ervan, konden de onderwater-snoeiwerkzaamheden in de haven eindelijk van start gaan.

Daarvoor moesten eerst nog alle boten aan de binnenzijde van de haven, van ligplaats 25 tot 39 en van 41 tot 49, verplaatst worden naar de buitensteiger. Het was een bijzonder gezicht, om de haven zo leeg te zien. Zelfs op de mooiste zomerdagen is het nooit zó verlaten als op deze zaterdag.

Pruim baggerwerken

Uiteraard was het verwijderen van de waterplanten niet iets waar we zelf met een snoeischaartje tegenop konden boksen. Daarom werd de hulp ingeschakeld van een professioneel baggerbedrijf, Pruim Baggerwerken. Geen waterplant was veilig voor hun speciaal ontworpen freesboot en watershovel. Hiermee worden de planten in een mum van tijd met wortel en al losgefreesd en verwijderd.

Waarom moesten de planten eigenlijk weg?

Dat de waterplanten verwijderd moesten worden, heeft diverse redenen. ‘Boten kunnen vastlopen, de koelsystemen kunnen verstopt raken en zwemmers kunnen verstrikt raken,’ aldus de mannen van Pruim Baggerwerken. Hierbij is half werk geen optie, omdat ze anders binnen een mum van tijd weer terugkeren. Door de planten op deze grondige manier aan te pakken, hopen we dat ze langer wegblijven, waardoor we nog beter van onze haven kunnen genieten.

Daarom willen we iedereen bedanken voor de medewerking m.b.t. het verplaatsen van de boten. En uiteraard ook petje af voor de mensen die aanwezig waren om ze te helpen verwijderen. Samen komen we er wel!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.