Activiteiten Agenda

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Zaterdag 30 september is er weer de maandelijkse Havenwerkdag; vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar! Er liggen genoeg klussen op de plank, dus een mooie gelegenheid om samen met andere leden aan je werkdagenplicht te voldoen. Voor de lunch wordt gezorgd en na afloop gezellig een drankje met zijn allen.

Svp vooraf even telefonisch aanmelden bij Gijs tel 06 1966 9595,  of Piet tel 06 1291 4252.

Tot zaterdag 30 september!

Informatie & Nieuws

Nieuws · Agenda · Bruggen · Routes · Overige algemene informatie

Het laatste nieuws....!

Gebeurt er wat in en rond de haven, leuke nieuwtjes van onze leden? Je vindt het hier!

Nieuwe steiger en havenwerkdagen

Zoals al aangegeven, komt er een nieuwe buitensteiger. Volgens planning wordt half november gestart en vindt de oplevering aan het begin van het nieuwe jaar plaats. De buitensteiger zal een kleine 4 meter naar buiten geplaatst worden, zodat we meer manoeuvreerruimte krijgen en mogelijk ook een paar extra ligplaatsen; zie in bijlage de nieuwe situatie. De haven zal opnieuw ingedeeld worden. 

Veel werk wordt uitbesteed en om de kosten zoveel mogelijk te drukken, doen we bij deze nu al een oproep aan onze leden om mee te helpen met de werkzaamheden die wij niet gaan uitbesteden. De oude steiger zal afgevoerd moeten worden en steigerdelen van de vaste steiger worden deels vernieuwd. We zullen hiervoor nog de nodige oproepen plaatsen en rekenen erop dat iedereen graag bereid is zijn steentje weer bij te dragen.  

 

Nieuwe Steiger

Uitbreiding veiligheid

Naast het alarm op ons gebouw, hebben we nu ook beveiligingscamera’s geïnstalleerd die alle in- en toegangen tot de haven monitoren. We denken dat we hiermee optimaal kunnen waken over onze en uw eigendommen.

 

Zwanenbloem 2023
Stremming Ringvaart

Stremmingen Ringvaart

Graag jullie attentie voor onderstaand bericht:

Op dit moment staan er werkzaamheden aan de Zuid Schalkwijkerweg op de planning die dit jaar zullen starten. Hiervoor zal de weg tijdelijk afgesloten worden voor het zuidelijke deel van de Zuid Schalkwijkerweg en Waterwolfweg. Als alternatieve ontsluitingsroute zal hiervoor een brug worden aangelegd over de Ringvaart. De brug zal in het verlengde van de Zuid Schalkwijkerweg worden gelegd richting de Cruquiusdijk, ter hoogte van Cruquiusdijk 76 & 78. Dit zal zorgen voor een stremming van de Ringvaart gedurende twee periodes. 

Wat is belangrijk voor u om te weten:

 De brug wordt geplaatst in de maand oktober, op 23 oktober zal hiermee de vaart zijn gestremd voor boten hoger dan de brug;

  • De brug heeft een doorvaarhoogte van 1,50 meter, en een doorvaarbreedte van 11 meter;
  • In de eerste stremming zal de brug de vaart stremmen van 23 oktober 2023 tot mei 2024;
  • Tijdens de stremming door zal het middendeel van de brug worden verwijderd en is de normale situatie van toepassing op de Haarlemmerringvaart.

 meer informatie kunt u de projectpagina bekijken op Groot onderhoud Zuid Schalkwijkerweg | Gemeente Haarlem,

Zwanenbloem!

Langs de steiger bloeit een zeldzame en beschermde Zwanenbloem!

 

Zwanenbloem 2023

Nieuw logobord aan het havengebouw!

Hij hangt er al een tijdje, maar toch nog even aandacht aan besteden, ons mooie nieuwe bord naast de toegang van het havengebouw. Dit bord is aan ons geschonken door:

HK Works, Zwanenburgerdijk 277-d, 1161 NL Zwanenburg.

Leverancier van veiligheidsschoenen en diverse werkkleding.

www.werkschoenen.nu

 

Nieuw WSV bord

Pin-betalen in het clubgebouw

Er kan per heden in het clubgebouw niet meer met contant geld worden afgerekend. Alle consumpties daarom graag met pin betalen. Voortaan kunnen alleen het passantengeld en de warm-water automaten (muntjes) contant afgerekend worden.

Op deze manier zijn de inkomsten beter en sneller voor ons te administreren en aan de leden te verantwoorden.

Pin betalingen

AED apparaat

Tenslotte brengen we jullie in herinnering dat wij sinds vorig jaar beschikken over een eigen AED-apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

Deze hangt binnen in de hal van het clubgebouw en is altijd klaar voor gebruik in geval van nood (hartstilstand/reanimatie). De bediening van het apparaat wijst zich vanzelf door gesproken instructies, zoals bijvoorbeeld ook op dit filmpje te zien is:

https://www.youtube.com/watch?v=6UODJBPia6I

Hopelijk hebben we het apparaat niet (al te vaak) nodig; wel goed om te weten dat hij er hangt in geval van een noodsituatie!

AED

Het bestuur wenst iedereen een mooi en zonnig vaarseizoen toe!

WSV bij nacht